Header Ads

Yeni Çıktı
recent

BMW i8


   İlk bakışta spor bir otomobil olduğunu belli ediyor. Önden bakıldığında son derece alçak ve geniş, düz bir siluet, güçlü şekilde biçimlendirilmiş yüzeyler ve keskin çizgilere sahip. İkinci bir bakış ise başarıyla planlanmış bir devrimi gözler önüne seriyor, tasarımında işlevsellik amaçlanmış, sürdürülebilirlik ve verimlilik, dinamizm ve sportif duruş özelliklerinde dengini bulur. Bu bileşim, BMW i8'in yolda süzülürken tipik bir BMW gibi zemini kucaklamasını sağlıyor.

DIŞ TASARIM
   Uzun aks aralığı, kısa aks dışı mesafeleri ve yolu tutarken sağlam duruşuyla BMW i8, safkan bir spor  otomobilin   tüm   özelliklerine  sahip.  Ön  kısım  son  derece  alçak  ve  geniş.  Her şey aerodinamik özelliklere sahip olması amacıyla en uygun şekilde  düzenlenmiş. Aynı zamanda, düz ve göze çarpan çift  böbrek  ızgara  otomobilin  kökenini  açıkça  ortaya  koyuyor. V  şeklindeki "siyah kuşak"  motor bölmesi kapağı üzerinde başlar ve arka kısma kadar gövdeyi dinamik bir biçimde sarıyor.
   Yandan bakıldığında, abartılı şekilde vurgulanmış kama şekli, uzun çizgiler ve düz silueti dinamik özelliklerini ve bir spor otomobilden beklenen her şeyi öne çıkarıyor. Otomobil, önden arkaya kadar çok dinamik ve üç boyutlu bir görünüme sahiptir. Yüzeyler ve çizgiler "katmanlama" olarak bilinen bir yöntem sayesinde birbiri üzerine binip ve kenetleniyor. Bu özellik tüm yüzeyleri uyumlu şekilde bir araya getiriyor ve kompakt, inanılmaz derecede çevik bir görünüm sunuyor. Yekpare görünümü BMW i8'e olağanüstü güçlü duruşunu kazandırıyor.




MAKAS KAPILAR
   BMW i8'in özel spor otomobil görünümü, makas şeklinde açılan göz alıcı kapılarından başlayarak kendini ortaya koyuyor. Yukarı doğru açılan çarpıcı makas kapılar, aerodinamik gövdenin yumuşak çizgileriyle mükemmel biçimde kaynaşan görsel bir zenginlik sağlıyor.
  İçeriden bakıldığında ise, kapılar iç tasarımın tüm sportif karakterini öne çıkaran ve sürücünün bakışlarını öne doğru yönlendiren şekilde tasarlanmış. Dekoratif kapı kolu, kapı paneline ergonomik şekilde yerleştirilmiş.



LAZER IŞIKLI LED AYDINLATMA TASARIMI
   LED farlar BMW i8'de standart olarak sunulmuş ve olağanüstü spor otomobil konseptine son derece uygun. Tüm aydınlatma elemanları tamamen LED, kısa ve uzun farlar arasında geniş bir açıklık mevcuttur. Opsiyonel lazer ışık teknolojisine sahip uzun farlar tipik BMW i U biçimli çerçeveye sahip, sinyal lambaları da burada yer alıyor. İkinci, geniş bir çerçeve yenilikçi lazer ışık ünitesini çevreler ve üç boyutluluğunu öne çıkarıyor. Pasif olarak yanan mavi renkli çubuk, aydınlatma ünitesinin yenilikçi teknolojisini gösteriyor. Lazer ışık içeren donanımda, farlar koyu renk yerine parlak metalik yan kapaklara sahip. Işık konseptinin genel izlenimi, BMW i8'in fark edilmesini sağlıyor.




İÇ TASARIM
   Dış tasarımın dengeli sportif görünümü, BMW i8'in iç tasarımında da kesintisiz olarak devam ediyor. Tüm elemanlar hafif ve dinamik bir biçimde konumlandırılmış. İç tasarımda katmanlama prensibi, işlevsellik ve net biçimler arasında benzersiz bir ilişki yaratıyor. Hafif yapı özelliği görselliğe de yansımış, örneğin kapı eşiği vurgusunda göze çarpan karbon elemanlar oldukça hafif.
   Klasik bir spor otomobil karakteri ve sürücü odaklı tipik BMW tasarımı BMW i8'in tasarımında öne çıkan öğelerden. Merkez konsol sürücüye dönük tasarlanmış. İki büyük ekrana sahip dijital gösterge panelinde yer alan tüm gösterge ve işaretlerin kullanımı kolay. Yolcuların oturma konumu özellikle zemine yakın ve dar, hafif koltuklar hızla viraj dönerken bile güvenilir bir destek ve üst düzey konfor sağlıyor. iDrive Butonu otomobili görsel anlamda ikiye ayıran orta konsol üzerine yerleştirilmiş.
   Renk ve malzeme tasarımı akıllı, sürdürülebilir spor otomobil ana fikrini öne çıkarıyor. Üç donanım line'ı "Halo", "Carpo" ve "Neso" kullanılan malzemeyle birbirinden ayrılıyor. "Halo" ve "Carpo" tamamen deriden; "Halo" en üst seviyede yer alıyor ve "Carpo" ise "Fildişi Beyazı" ve "Amido" şeklinde iki renk olarak sunulmuş. "Neso" donanım konsepti geleceğe yönelik mobilitenin en doğrudan uygulanmış hali. Kaynak koruma özelliğine sahip, birbiriyle kontrast oluşturan malzemelerin saf ve akıllı biçimde harmanlanması, her detayda modern bir sportif görünümü harekete geçirmiş. İç tasarımda zeytin yaprağı ekstresi (tanen) ile tabaklanmış deri ile tüm öğelerde hafif ve geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılması, premium ürünlerin geleceğini müjdeleyen sürdürülebilirlik ilkesini yansıtıyor.





     BMW mühendisliği ve tasarımı bu otomobil ile şahlanmış durumda! Rakiplerinin vay haline...

1 yorum:

  1. emre varnaklı27 Ekim 2014 11:06

    Harika bir tasarım gerçekten. Yazıda hoş takipteyim!

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.