Header Ads

Yeni Çıktı
recent

Logonuz Firmanızı Ne Kadar Yansıtıyor?

Logo Tasarımı   Logo tasarlamak, ona kurumsal kimlik kazandırıp hedef kitleye kabul ettirmek zor iş. Yıllar sonra değiştirmek ise bir o kadar cesaret ister. Fakat şirket logoları kendi hedef kitlesini sattığı ürüne çekemeyecek kadar başarısızsa, pazarlama problemlerini ortadan kaldırmak için kesinlikle değiştirilmeli ve yeni bir imaj yaratmalıdır. Son yıllarda görselliğin büyük önem kazandığı çağımızda, markaların kendilerini en iyi anlatan logoyu bulma çabaları da haliyle artış göstermiştir. Bu konu ile ilgili verebileceğim en doğru örnek, yerli üreticilerimizden olan arçeliktir.
   Arçelik ilk logosunda kendi ürünlerini anlatamayan erkeksi ve büyük harfle yazılmış bir font tercih etmiştir fakat yeni logosunu Dünyaca ünlü bir grafik tasarımcı olan Ivan Chermayeff'e revize ettirerek şirket kimliğini ve hitap ettiği kesimi çok daha iyi yansıtmıştır.
  Arçeliğin eski logosunun rengi değiştirilmeden, yine insanlara aynı sıcaklığı yansıtabilmek adına kırmızı kullanışmıştır. Eski Logolarında kullandıkları büyük harfleri küçülterek daha pozitif bir algı yaratılmış  ve müşterisiyle daha küçük harflerle konuştuğunu yansıtmıştır.
fonta biraz eğim vererek geleceğe yönelik işler yaptığını görsel bir dille anlatmış oldu
  Logosunda kullandığı kırmızı simge ise müşterinin beklentilerine göre şekil alabilme gücünü, esnekliğini ve kararlılığını gösteren bir formdur. Eski logosundaki maskulen algıdan kurtularak genel kullanıcı kitlesi olan kadınları yansıtmak için daha esnek formlara yer vermiştir.
   Unutmayın logo sadece bir görsel değildir, kurumların kimliğini yansıtan, ürünlerinizi tanımlayan, müşteriyi kendine çeken şirketinizin en kuvvetli  silahıdır.


Yazar: Taciser Zeyneloğlu

1 yorum:

  1. Açıklayıcı güzel bir makale, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.