Header Ads

Yeni Çıktı
recent

Asi Ruh

   1964'ten günümüze uzanan ölümsüz bir efsane! Asi ruhun endüstri ile birleşiminden doğan hırçın bir safkan! Saf gücün yollardaki yansıması! Evet, tamda tahmin ettiğiniz gibi ''Ford Mustang''!
   2014 yılı itibari ile 6.nesil Mustang'ler hayranları ile buluştu ve yeni nesil Mustang'ler birçok Mustang hayranlarının ve  kullanıcılarının tahmin ettiklerinden çok çok daha farklı bir tasarım ile görücüye çıktı...


   Mustang'in ilk üretildiği günden itibaren, Mustang'i Mustang yapan ana hatları yeni tasarımında halen güncelliğini koruyor, değişen tek şey günümüzün otomobil tasarımı anlayışına uyum sağlamış olması. Alışılagelmiş olan keskin ve agresif Mustang hatları yeni tasarımda da mevcut fakat bu kez aracın arka yüzünde bazı hatların bir önceki modele göre daha yumuşak ve rasyonel olduğu ilk bakışta gözden kaçmayan detaylardan ve bu hatlar aracın burun kısmında da profilden bakıldığında kendini  hissettiriyor. Buda demek oluyor ki yeni Mustang'i gördüğünüzde, gözleriniz birbirinden hiç kopmayan bir ana hattı takip ederken arka planda çok etkileyici bir bütünü görecek, tabi ki bu sırada göreceğiniz ufak ve ince detaylarda cabası.


   6. nesil Mustang'in 1964'ten bu yana kararlılık gösteren hatları sadece dış tasarımı ile sınırlı değil, iç mekanda da yaşlı dedeleri ile benzerlik gösteren birçok öge mevcut. Hız ve devir göstergelerinde kullanılan yazı karakterlerinden tutunda koltuk oturma yüzeylerindeki ve kapı kaplamalarında kullanılan deri malzemenin pile detaylarına kadar yeni nesil Mustangler atalarına birçok gönderme yapıyorlar.


   Ford tasarımcıları yeni nesil Mustang'lerinin bir hayli üzerine titremişler, her açıdan birbiri ile bütün içerisinde ve asi atalarının kanını hala taşımakta olan kusursuz bir tasarım ortaya koymuşlar. Ford, yeni Mustang ile planlalan satış rakamlarının üzerine çıkacak gibi gözüküyor, bunu zamanla göreceğiz.

2 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.