Header Ads

Yeni Çıktı
recent

Converse All-Star

   1917'den günümeze uzanan bir moda efsanesi, ''Her yılın bir modası vardır!'' diyenlere inat eskimeyen bir tarz! 1908 yılında Converse Kauçuk Ayakkabı Şirketi olarak açılan sıradan bir ayakkabı fabrikası, tam 1 asır hükümdarlığını sürdürecek olan bir moda ikonu üretti ve bu hükümdarlık hiç yıkılacakmış gibi görünmüyor!
   Bu sıradan ayakkabı fabrikası, 1917 yılında All-Star adını verdiği basketbol ayakkabısını ürettiğinde işlerin bu boyuta geleceğini hiç tahmin edememiş olsa gerek, bu modelin üretimi şirketin gerçek anlamda dönüm noktası oldu ve o dönemde gerçekten çok yüksek fiyatlara satılmaktaydı, 1921 yılında Chuck Taylor ismindeki basketbol oyuncusu ''Converse ayaklarımı çok ağrıtıyor!'' diyerek şikayette bulundu ve bunun karşılığında Converse Şirketi ona bir iş verdi, Birleşik Devletlerin dört bir yanında All-Star'ı tanıttı ve bu model artık Chuck Taylor'la gerçek anlamda özdeşleşmişti, 1923 yılında All-Star damgasına Chuch Taylor'ın imzası eklendi...
Converse

    Peki, sıradan bir ayakkabı üreticisi olan Converse'in All-Star modeli 1 asır süren bu şöhreti nasıl yakaladı? İyi bir basketbol oyuncusu olan Chuck Taylor'ın ''Converse ayağımı çok ağrıtıyor!'' diyerek çıkış yapmasının sansasyonel reklam etkisi tabi ki tartışılamaz bir gerçek ama asıl sır tasarımda gizli!
   Bir tasarım ürününü alıcı için cazip kılan birçok unsur vardır, All-Star bu unsurların hemen hemen hepsini barındırıyor, hem üretici hem de tüketici için birçok kolaylık ve alternatif sunması All-Star'ı kusursuz bir tasarım haline getiriyor! Peki nedir bunlar?  Ham madde, renk, yenilenebilir tasarım, seri üretime yatkınlık, ucuza maliyet, hali hazırda bulunan milyonlarca müşteri kitlesi gibi unsurlar All-Star'ı üretici için çok cazip hale getiriyor. Tüketici içinse, hemen hemen her giyim tarzına uyanması, sınırsız renk ve neredeyse bir o kadar alternatif modelinin bulunması, ucuz olması, eskidikçe güzelleşmesi, zarif ve başarılı bir tasarımı olması, piyasada kolay bulunabiliyor olması, birçok ünlü ismin All-Star kullanıyor olması, birçok Hollywood filminde kullanılan bir ayakkabı olması ve daha sayabileceğimiz birçok unsur All-Star'ı cazip hale getiriyor.
All-StarConverse

   All-Star bu gidişle hükümdarlığını 2-3 asır daha sürdürecek gibi gözüküyor, çünkü onu seviyor ve ondan vazgeçemiyoruz! Hadi ayakkabı dolabınıza bir All-Star daha ekleyin, diğerlerinin eskimesini beklemeyin çünkü o eskidikçe güzelleşiyor!
Chuck Taylor

5 yorum:

  1. Burak Saybaşı26 Ekim 2014 14:30

    Tebrikler, gerçekten çok doğru bir tesbit ve başarılı bir makale.
    Yazılarınızın sürekli takip ediyorum, tasarımları gözlem tarzınız gerçekten başarılı elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, inşallah devamı gelecek. E-Posta ile takip ederseniz yeni yayınları daha rahat takip edebilirsiniz.
    İyi günler dilerim:)

    YanıtlaSil
  3. çiğdem gamzeli27 Ekim 2014 15:51

    Bi ayakkabı ancak bu kadar güzel anlatıbilir! tebrikler:))

    YanıtlaSil
  4. tıpkı bizim ayakkabı dolabımız gibi... Aynı model aynı renk olmasına rağmen; düşünmeden sattırıyor kendini converse:)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.