Header Ads

Yeni Çıktı
recent

Buhar İstasyonu

   Yaşasın endüstriyel tasarım! Bütün ev hanımlarının en büyük kabusu olan ''Ütü'' halen bir kabus olabilir ama artık daha az rahatsız edici diye düşünüyorum, Bosch tasarımcıları ve mühendisleri el ele verip öyle bir ütü yapmışları ki gerçekten inanılmaz! Öğrencilik zamanlarımda kıyafetlerimi çok ütülememiş olsam da bunun nasıl bir çile olduğunu tahmin edebiliyorum, fakat Alman mühendisliği ve tipik detaycı Alman tasarımı ''Ütü'' kavramını gerçek anlamda bir adım öteye taşımış,
   Ütünün ısı yayan ve buhar veren, tasarım olarak en kaba görünen bölümünü bu tasarımla ütünün en hassas ve en duyarlı bölümü haline getirmişler, nedeni ise ütüyü çamaşıra dokundurduğunuz an, çamaşırın yüzey özelliklerini ve ihtiyacı olan buhar seviyesini algılıyor olması!
Endüstriyel Tasarım

   Bunun dışında, rakiplerine göre daha geniş bir buhar haznesi olması ve verdiği buharın çamaşır üzerinde şok etkisi (kırışıklıkları anında giderme özelliği) yapması da onu piyasadaki rakiplerinden bir adım öne taşıyor. Tüm bunlara ek olarak isteğe bağlı birde manuel ısı ve buhar ayarı eklenmiş, 
Endüstriyel Tasarım

   Gelelim ütü yaparken çamaşır üstünde yapılan manevralara, bu çoğu zaman en büyük sıkıntılardan biridir, ütüleme işlemi sırasında, ütü çamaşır üzerinde farklı açılarda gezdirilir ve ütünün kablosu kıvrılır, kıvrılır zaten çile olan bu işi daha da çileli bir hale getirir! İşte tamda bu noktada Bosch tasarımcıları kablo başlangıç noktasına top rulman yerleştirerek, ütünün manevra kabiliyetini arttırmış ve kıvrılan kablo problemini de ortadan kaldırmışlar.
Bosch Ütü

  3200 watt'lık gücün son teknoloji ve kusursuza yakın tasarım ile mükemmel buluşması diyebileceğimiz bu endüstriyel ürün, ütü kavramını çok değiştirecek ve rakiplerine örnek teşkil edecek gibi gözüküyor, Ütüden nefret eden tüm insanlığa hayırlı olsun, eline sağlık Bosch!
Endüstriyel Tasarım


3 yorum:

  1. Arzu Taşdelen26 Ekim 2014 20:44

    Çok iyi yaaa! ütü yapasım geldi:D

    YanıtlaSil
  2. yok ya keramet ütüde değil makalede:))) elinize sağlık çok açıklayıcı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim, yazılarımı okurken keyif almanız çok güzel.Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.