Header Ads

Yeni Çıktı
recent

Aydınlatmanın Mekanlardaki Önemi

aydınlatma hesabı  Merhaba değerli blog takipçilerim, bu gün sizlere, üzerinde uzun süre çalıştıktan sonra minimum hata payı ile dijital ortama aktarmayı başardığım aydınlatma hesabı yazılımını tanıtacağım.
 Aydınlatma, her türlü iç mekanın ve çeşitli dekorasyon çalışmalarının vazgeçilmez bir unsurudur. Her iç mekanın işlevine göre bir ışık ihtiyacı ve aydınlatma şekli vardır, çalışma mekanlarında net, parlak ve güçlü ışıklar tercih edilirken, yatak odası, oturma odası vb. mekanlarda rahatlatıcı, loş, parlama yapmayan, gözü yormayan aydınlatma şekilleri tercih edilir.

  Mekanda yapılacak olan yapay aydınlatma ,mekanın atmosferini ve kullanıcının psikolojisini direkt olarak etkiler, doğru mekanda doğru ışık ihtiyacını ve aydınlatma şeklini belirlemek profesyonel bir hesaplama ve iç mekan bilgisi gerektirir, doğru dokunuşlarla yaşam alanınızı çok daha verimli kullanabilirsiniz.
  Meslektaşlarımın da bildiği gibi, tüm bunlar için oturup uzun uzun hesaplama yaptığımız bir aydınlatma formülü vardı ve hemen hemen hiçbirimiz üniversite bittikten  sonra oturup bir müşterimizin evi veya ofisi için bu hesaplamayı yapmadık, çünkü uzun, sıkıcı ve karmaşıktı. mimarihesap.com sitesi için ben ve yazılımcı arkadaşım Tuğberk gerçekten çok uğraştık hatta birde internet sitesi haricinde hesaplama yapabilmeniz için bilgisayarınıza indirebileceğiniz bir programda oluşturduk. İnşallah yakın zamanda android telefonlar için mobil uygulamasını  da çıkartmayı düşünüyoruz. mimarihesap.com u henüz kullanmamış veya programı indirmemiş olan meslektaşlarımıza tavsiye ederim. Aşağıda vermiş olduğum linkten ulaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.