Header Ads

Yeni Çıktı
recent

Debranding ve Coca Cola

Debranding  Logo şirketlerin kimliğini yansıtan en önemli görsel ögelerin başında gelir. Günümüzde kurumsal şirketlerin artması logo tasarımına olan ilginin de çoğalmasını sağlamıştır. Çünkü, birçok büyük şirketlerin pazarladığı bütün ürünler logolarıyla anılır ve akılda kalır. Eğer doğru ölçüler, doğru fontlar ve doğru renkler seçilip birde ürün hakkında doğru analizler yapılırsa şüphesiz ki marka kendini çok güzel sattırır.
  Buna verebileceğim en güzel örnek, bu günlerde büyük bir cesaret göstererek debranding dediğimiz pazarlama yöntemini kullanan Coca Cola'dır. Debranding bir markanın ürünlerini pazarlarken, şirket logosunu sattığı ürünlerin üzerinden tamamen kaldırmasıdır. Coca Cola bu konuda herkesi şaşırtacak büyük bir cesaret örneği göstermiştir. Ürünlerin üzerindeki markayı kaldırarak kişisel etiket dediğimiz olayı gerçekleştirmiştir ürünün üzerine tüketicilerin isimlerini yazmıştır. Böylelikle tüketicilerine ''Bu içecek senin, üzerinde adın yazıyor senin için yapıldı!'' mesajını vererek ürün ve müşteri arasındaki bağı güçlendirmiştir.
  Birde ufak bir not; Bu pazarlama Coca Cola kadar, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'in de işine gelmiştir. Neden mi? Çünkü üzerinde kendi ismi yazan Coca Cola'nın fotoğraflarını çekip paylaşan insanlar sayesinde Facebook trafiği %870 artış göstermiş. Tabi ki Coca Cola'da böylece sosyal medyayı gayet yaratıcı bir şekilde ele geçirmiş ve hiçbir ücret ödemeden kendi reklamını yapmıştır! Gerçekten akıllıca...


Yazar: Taciser Zeyneloğlu

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.