Header Ads

Yeni Çıktı
recent

Müşteri Memnuniyeti ile Sağlanan Değerler

girişimcilikMüşteriler genellikle düşük kaliteli ve ucuz ürün aramazlar. Onların aradıkları satın alınabilen en iyi değerdir. Bunun anlamı onların ihtiyaçları ile ilgili sizin daha geniş bakış açısına sahip olmanızdır.

Bu taleplerin bazıları gerçek bazıları hayaldir. Fakat bazı müşteriler için hayali talepler gerçek talepler kadar önemlidir.       Aynı zamanda çoğu durumda sizin ürününüz yegane değildir ve bu yüzden dolayı müşteriniz bir çok üreticiyi bilmekte ve onların ürünlerini denemiş bulunmaktadır.

Bu ürünlerin içinden onun gerçek ve hayali isteklerini sağlayanı seçecektir. Müşteri, üreticiyi onun tüm hizmetlerine göre seçecektir. ( 1. paketleme, 2. paketleme ve iyi giydirilmiş ürün ) Bu onu kendini rahat hissetmesini sağlayacaktır.

Fakat, müşterinin ödemek isteyeceği ve uygun sebep olarak görebileceği bir şekilde ekleyeceğiniz hizmet ücretiyle müşterinizin bu tür ek talebini de karşılayabilmeniz sizinle çalışmalarını sağlayacaktır.

Bu ek taleplerin karşılanması müşteri tarafından temel ürüne eklenen bir değer olarak görülür. Müşteri memnuniyetiyle eklenen değer sizin fiyatınızı yeteri kadar etkileyebilir hatta aynı fiyata yada daha düşük fiyata müşteri ihtiyaçlarını karşılamanız mümkün olabilir. 

Müşteri memnuniyetinin amacı müşteri sizinle iş yaparken kendisini iyi hissetmesi sağlamak ve özellikle sizin ürününüzü satın almak istemesini sağlamaktır. Sizin sağladığınız ürünlerin ve memnuniyetlerin müşteri alanında ve ürün alanında müşteri beklentilerinin neler olduğunu bulmalısınız.

Bulduktan sonra müşteriniz memnun edildiklerini hissedecekler ve sizinle iş yapmaya devam etmek isteyeceklerdir. Tüm müşteriler önemli olduklarını hissetmek isterler ve bu yüzden siz her birine önemli olduklarını hissettirecek şekilde davranmalısınız.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.